Information om HU2:s diskussionsforum

 

Då du öppnat chatsidan, http://groups.yahoo.com/group/hu2/ , första gången kommer du in som Guest.

Du skall då registrera dig först som användare i Yahoo (om du inte är medlem sedan tidigare förstås). Tryck därför Sign up.

Nu får du en hel sida att fylla i. Gör det! Observera att ditt
Yahoo ID är viktigt, det kommer senare att synas överallt du finns, bland annat i din emailadress på yahoo.com (som registreras automatiskt). Välj något som kan identifiera dig på ett enkelt sätt, t ex "Gunnelathu2". När det gäller Password så ta något du lätt kommer ihåg, t ex ett telefonnummer kombinerat med ett namn "gunnel4525", som du ändå måste komma ihåg!

När du fyllt i alla uppgifter så får du upp villkoren för användandet av Yahoo. Läs igenom och acceptera längst ner. När du ser texten
Registreringen är klar - Välkommen till Yahoo! skall du klicka bort markeringen i Yes, personalize my browser with Yahoo. Annars går Yahoo in och gör en extra rad på din webbläsare. Tryck sedan Continue to Yahoo.

Du har nu registrerat dig som Yahoo-användare. Du får ett email på att du är ansluten till Yahoo. Där skall du även bekräfta ditt email för att slutligen bli helt accepterad.

När du är registrerad på Yahoo gäller det att komma tillbaka till  chatsidan, http://groups.yahoo.com/group/hu2/  för att där logga in som deltagare under
Join This Group.  Använd det Yahoo ID och Password som du fick tidigare.
Du blir inte ansluten till gruppen direkt utan nu går en förfrågan till de som håller i gruppen om de kan släppa in dig  Efter ett tag får du ett svar att du är välkommen i gruppen. Om vi inte kan identifiera dig som person via ditt Yahoo ID kommer vi att skicka ett email och fråga vem du är innan du släpps in. Detta för att vi inte skall få in någon som börjar skicka epost som berör annat än hållbar utveckling.

När du fått ditt välkomstmeddelande från HU2 diskussionsforum är det bara att koppla upp sig till sidan  http://groups.yahoo.com/group/hu2/, Sign In och börja diskutera.

Vi vill gärna att du tittar under
Membership i högerspalten. Tryck på Edit My Membership och se där till att du får dina emailmeddelande till rätt emailadress. Om du inte matat in något email sedan tidigare är grundinställningen "ditt Yahoo ID"@yahoo.com. Ändra så att du får emailen dit du vill! Glöm inte att gå in och ändra om du byter emailadress i framtiden!.

Under Members i vänsterspalt kan du se alla som på ett eller annat sätt registrerat sig i vår grupp. Men flera saknar beskrivning under
Profile. Leta upp din Yahoo ID och dubbelklicka Skriv nu i lite mer om dig själv och lägg in en bild som visar hur du ser ut idag. Om alla gör detta får vi ett jättebra register över kursen.

Lycka till!

Fråga Ulf på info@hu2.se eller telefon (031-785 9666 alt 0736-545402) om du kör fast.

 

Sidan uppdaterad senast 2007-03-09 av Ulf Andersson